Praha – New York se Singapore Airlines

Praha – New York se Singapore Airlines Společnost Singapore Airlines začne od začátku letního letového řádu 25.března nabízet spojení Prahy a New Yorku s dopoledním příletem do největšího amerického města.

Malayan Airways

Malayan Airways byly založeny 1. května roku 1947, v roce 1972 se změnil název na Singapore Airlines. Od svého založení se společnost vyvíjela z regionálního leteckého přepravce až do společnosti, která začala používat letadlo Airbus A380 jako první na světě. Je také považována za národní symbol Singapuru. Od roku 2000 je členem letecké aliance Star Aliance. V roce 2015 měla tato společnost cca 24 tisíc zaměstnanců. Nová linka Praha – New York bude létat každý den. V 6.00 hodin bude odlétat z pražské Ruzyně do Frankfurtu letadlo společnosti Lufthansa, která je partnerem Singapore Airlines v rámci Star Alliance. Ve Frankfurtu cestující přesednou na letadlo Airbus A380 společnosti Singapore Airlines, na přestup je k dispozici 1.25 hod, odlet v 8.35 hod. Na letišti JFK v New Yorku pak cestující přistanou v 11.10 hod. místního času. Rychlejší spojení umožní hlavně změna v letovém řádu Lufthansy, která zajišťuje dopravu mezi Prahou a Frankfurtem.

První ranní let z Prahy v 6.00

První ranní let z Prahy bude v 6.00, dosud byl v 6.50. Zpáteční let bude odlétat z New Yorku ve 20.55, ve Frankfurtu bude v 10.40 a v Praze ve 13.30 hod. Kardien de Werker z evropského zastoupení Singapore Airlines (Sales & Communication Manager Benelux) představil novinku v Praze a dodal: „Máme pokrytu Austrálii i Nový Zéland, rovněž máme silné zastoupení v Asii. Zde vidíme příležitost, poptávka na lety z Prahy do New Yorku je velká. V budoucnu plánujeme naše aktivity rozšířit.“ Nicole Knapp (Sales Executive Commerce, Austria, Central and Eastern Europe) pak seznámila s uspořádáním jednotlivých tříd v v největším dvoupatrovém letadle světa: „Airbus A 380-800 má Business Class v konfiguraci 1-2-1, Premium Economy konfiguraci 2-4-2, Economy Class v konfiguraci 3-3-3 nebo 3-4-3 a luxusní Suites.“ Ceny letenek začínají na 9 480 Kč za ekonomickou třídu, 32 680 Kč za třídu Premium Economy a 55 429 Kč korun za Business třídu.



Economy a zavazadla

Ve třídě Economy jsou v ceně započtena i dvě zavazadla do 23 kg. Singapore Airlines jsou jednou z nejlepších leteckých společností na světě, pravidelně dostávají nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení kvality. Mezi Prahou a New Yorkem podle dat Letiště Praha loni letělo 75 tisíc cestujících, meziročně trh stoupl o 21 %. Tímto spojem bude cestující v New Yorku před polednem, takže bude mít před sebou půl dne, dosavadní spoje přilétaly později.

Jaromír a Věra Hamplovi

Foto: Singapore Airlines

 

 



Booking.com