Informace o změnách v MHD – výluka provozu tramvají v úseku Újezd – Malostranská

Z důvodu opravy tramvajové trati bude od pondělí 22. 1. (cca 0:30 hod.) do středy 21. 2. 2018 (cca 0:30 hod.) obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Újezd – Malostranská.

Jde o rozsáhlé opravy, které již souvisí s městskými úpravami Malostranského náměstí. Dopravní podnik vymění opotřebené kolejnice v obloucích a ve splítce na Malostranském náměstí. Na náměstí a směrem ke splítce bude obnoveno zpevnění prostoru mezi pražci a současně dojde ke změně typu dlažby. Zbývající oblouky budou strojně navařeny a celá trať přebroušena. Poslední obdobná, ale rozsahem menší aktivita na této velmi důležité a zatížené trati, proběhla v roce 2010.



Booking.com

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 2 bude ve směru od Sídliště Petřiny ze zastávky Chotkovy sady odkloněna přes zastávky Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše), Čechův most, Náměstí Republiky, Masarykovo nádraží, Hlavní nádraží, Olšanské náměstí a Flora na Olšanské hřbitovy, kde bude ukončena.
Linka č. 7 bude ve směru z centra vedena ze zastávky Anděl přes zastávky Křížová a Laurová na Radlickou, kde bude ukončena (čili vrací se na svoji pravidelnou trasu do Radlic).
Linka č. 12 bude ve směru od Výstaviště Holešovice ze zastávky Sparta odkloněna přes zastávky Hradčanská, Prašný most, Brusnice, Pohořelec a Malovanka na Vypich, kde bude ukončena.
Linka č. 15 bude zrušena.
Linka č. 20 bude ve směru od Divoké Šárky ze zastávky Malostranská odkloněna přes zastávky Staroměstská, Národní třída, Karlovo náměstí, Palackého náměstí a Výtoň na Nádraží Braník, kde bude ukončena.
Linka č. 22 bude ve směru od Nádraží Hostivař, resp. Radošovické, ze zastávky Újezd odkloněna přes zastávky Švandovo divadlo, Anděl a Smíchovské nádraží na Sídliště Barrandov, kde bude ukončena.
Linka č. 23 bude zrušena.
Linka č. 97 bude v úseku Malostranská – Národní divadlo odkloněna přes zastávku Staroměstská.

V denním provozu bude zavedena tramvajová linka č. 32 v trase Bílá Hora – Vypich – Malovanka – Pohořelec – Pražský hrad – Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše) – Právnická fakulta – Malostranská – Pražský hrad – Pohořelec – Malovanka – Vypich – Bílá Hora.

 



Změny v zastávkách tramvají

Na nábřeží Edvarda Beneše bude zřízena v obou směrech zastávka Malostranská.

Náhradní autobusová doprava

V denním provozu bude od zahájení výluky do 11. 2. 2018 zavedena v trase Újezd – Malostranské náměstí – Újezd náhradní autobusová doprava X22.
Od 12. 2. 2018 do ukončení výluky bude linka X22 nahrazena linkou X20 v trase Malostranské náměstí – Malostranská – Malostranské náměstí.

Změny v zastávkách autobusů

Pro linku č. 192 se mezi zastávkami Nerudova a Šporkova zřizuje zastávka Malostranské náměstí v Karmelitské ulici, přibližně 35 metrů za křižovatkou s Malostranským náměstím v zastávce linky X22 (od 12. 2. do ukončení výluky zde zastavuje již jen linka č. 192).
V období od 6. 2. do 11. 2. se pro linku č. 192 přemísťuje pravidelná zastávka Malostranské náměstí z východní strany Malostranského náměstí (za Mosteckou ulicí) na jižní stranu náměstí (prodloužení Mostecké ulice) do zastávky linky X22.

 

Schéma k nalezení zde: http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/ujezd-malostranska-docasne-preruseni-provozu-tramvaji-18-01-09/

Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.