Program pro rodiny na celý den. Výstava o historii masopustu i prodej tradičních masek. Průvod masek obcí Zubrnice s folklorním souborem DYKYTA z Krásné Lípy. Chybět nebudou ani jitrnice nebo koláče. Návštěvníci v maskách vítáni. Masopustní průvod po vsi s folklórním souborem Dykyta z Krásné Lípy a Divadelní společností Panoptikum Maxe Fische. Průvod vychází v […]
Read MoreNávštěvnické centrum Bernard v Humpolci hostilo finále kuchařské soutěže BernardChef 2024. Titul získal Martin Papež ze Střední školy obchodu, služeb a řemesel v Táboře. O vítězi rozhodovala porota profesionálů z oblasti gastronomie v čele s šéfkuchařem Martinem Jiskrou.
Read MorePrvní měsíce nového roku se pro mnohé nesou ve znamení omezení alkoholu. Ať už se ale jedná o předsevzetí, celosvětově oblíbený měsíc bez alkoholu nebo třeba půst před Velikonocemi, užít si večer bez něčeho „ostřejšího“ nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Tomu je teď konec. Mattoni ve spolupráci s Vítězslavem Cirokem, šéfem vyhlášeného karlovarského […]
Read MoreDvanáct a půl tisíce lidí navštívilo o víkendu první ročník festivalu hvězdných chutí Souboj na talíři LIVE. V hale O2 universum nabízelo svá menu šestnáct špičkových restaurací z celé České republiky. Šéfkuchaři jednotlivých podniků na hlavním pódiu soutěžili ve vaření s porotci oblíbené soutěže MasterChef Česko Radkem Kašpárkem, Janem Punčochářem a Přemkem Forejtem. Plno měl i majitel tří michelinských hvězd, šéfkuchař Jacob Jan Boerma z Holandska, který pro své hosty připravil servírované pětichodové menu ve VIP Gourmet Experience.
Read MorePlzeňský Prazdroj spouští novou kampaň k projektu na podporu pěstování českého sladovnického ječmene. Jejím cílem je upozornit na důležitost této zásadní suroviny pro české pivo. Ústřední postavou je novodobý hrdina JEČ-MAN. Kampaň pro Prazdroj připravila agentura Svengali Communications.
Read MoreZástupci Meziresortní pracovní skupiny pro institucionální stravování představili způsoby pro zlepšení kvality jídla nabízeného ve školách, nemocnicích či zařízeních sociálních služeb. Odborníci Meziresortní pracovní skupiny pro institucionální stravování představili na semináři „Stravování ve veřejných institucích 2024“ způsoby, díky kterým je již nyní možné pro stravovací provozy škol, nemocnic a zařízení sociálních služeb nakupovat kvalitní potraviny. Diskutovalo se o tom, jak je možné podpořit nákup produktů ekologického zemědělství, fairtradových potravin, potravin lokálních, sezónních, základních nebo minimálně průmyslově zpracovaných.
Read MorePivovar Radegast předal výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti organizaci Horská služba Beskydy. Toto ocenění je udělováno každý rok organizacím nebo jednotlivcům, kteří prokazují dlouhodobou vytrvalost, houževnatost a morální sílu při překonávání „hořkých překážek. V průběhu slavnostního předávání byl navíc odhalen nový ležácký tank pojmenovaný na počest Horské služby Beskydy.
Read MoreJiž pojedenácté se letos Marek Eben ujme svým originálním způsobem moderování slavnostního vyhlášení výsledků soutěže Vinařství roku 2023 a Umění vína. Ještě před tím ale zasedne v doprovodu odborníků nad vybranými víny od všech finalistů a společně je ochutnají v rámci online degustace. Tu můžete sledovat ideálně se sklenkou vína právě od některého z finalistů již tuto neděli 21. ledna od 20 hodin.
Read MoreV říjnu loňského roku oznámila společnost Kofola ČeskoSlovensko svůj záměr stát se majitelem jabloňových sadů na úpatí Nízkého Jeseníku. Transakce nabyla v těchto dnech platnost a sady v Libině se staly další součástí rodinné nápojářské firmy.
Read MoreZažijte atmosféru staročeské zabijačky a ochutnejte zabijačkové speciality v rámci akce Letenské prase a Letenský masopust.
Read More